Uvjeti kupnje, korištenja i privatnosti

Opći uvjeti poslovanja

Internet stranice www.oktan-ac.hr su u vlasništvu Oktan Auto Centra (dalje u tekstu Prodavatelj)., Ulica 104. brigade HV 33 , 42240 Ivanec, OIB:06398145498.
Opći uvjeti poslovanja vrijede za sve korisnike www.oktan-ac.hr web stranice.
Kupac (dalje u tekstu Kupac) je svaka pravna i fizička osoba čije se sjedište/prebivalište nalazi na području Republike Hrvatske te koja izvrši narudžbu i plaćanje u Internet trgovini oktan-ac.hr.
Pristup i korištenje internetske stranice te usluga Prodavatelja primjenjuju se ovi Uvjeti korištenja internetske stranice i usluge (dalje u tekstu: Uvjeti korištenja) te svi važeći zakoni i drugi pravni propisi. Pristupom ovoj stranici smatra se da ste ove Uvjete korištenja pročitali, razumjeli te da ih u cijelosti prihvaćate.
Prodavatelj pridržava pravo izmjene Uvjete korištenja u bilo kojem trenutku kao i ukinuti pristup ovoj stranice bez prethodne obavijesti.
Obveza Kupca je da Uvjete korištenja povremeno ponovno pročita kako bi se upoznao s eventualnim promjenama. Korištenje stranice nakon izmjene Uvjeta korištenja podrazumijevati će da ste s izmjenama upoznati te da ih razumijete i u cijelosti prihvaćate. Isključujemo odgovornost za bilo kakvu štetu prouzročenu korisnicima ili trećim osobama uslijed takvih izmjena.

Naručivanje

Za kupovinu iz ponude iz internet trgovine www.oktan-ac.hr nije potrebno biti registriran.
Naručene proizvode isporučit ćemo u najkraćem mogućem roku, ne kasnije od 15 dana od primljene uplate. Ako imate pitanja u vezi vaše narudžbe, javite nam se e-mailom ili nas nazovite na broj 042 781 143. Ukoliko Prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti neki od naručenih proizvoda, kontaktirat ćemo korisnika putem e-mail-a te ga obavijestiti o navedenom.
U slučaju nemogućnosti isporuke naručenog i plaćenog proizvoda, Prodavatelj će izvršiti povrat sredstava.

Cijene proizvoda i usluga putem internet trgovine

Cijene proizvoda i usluga istaknute na Internet stranicama izražene su u hrvatskim kunama (“HRK”) i uključuju porez na dodanu vrijednost (PDV 25%). U cijene proizvoda nisu uključeni troškovi dostave. Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i / ili plaćanja i mogu se promijeniti bez prethodne najave.
Potvrdom kupovine korisnici završavaju postupak kupovine putem web shop usluge. Ugovor o kupoprodaji je sklopljen u trenutku odabira slaganja sa Uvjetima poslovanja te potvrdom kupca da shvaća obvezu plaćanja.
Cijena dostave, provizije te dodatnih troškova kupljenih proizvoda je uključena u konačnu cijenu proizvoda koju kupac uplaćuje na račun.

Načini plaćanja za ONLINE kupovinu

Kupovina i plaćanje odabranih proizvoda u Internet trgovini moguće je na sljedeće načine:

  • Virmanski (internet bankarstvo, opća uplatnica)
  • Pouzećem (plaćanje gotovinom prilikom preuzimanja)

Uvjeti dostave i isporuke

Naručene artikle isporučujemo kurirskom službom. Isporuka će uslijediti u roku od 15 dana od dana primljene uplate, a najkasnije u zakonom propisanom roku od 30 dana. Ukoliko se pojavi nemogućnost isporuke odabranog proizvoda zbog toga što proizvod nemamo na zalihi, dužni smo kupca obavijestiti pisanim putem, a kupac ima pravo odustati od narudžbe/ugovora ili pristati na naknadni rok za isporuku.
Sve naručene artikle nastojat ćemo isporučiti u što kraćem roku.
Kupac može osobno preuzeti naručeni proizvod u poslovnom prostoru Oktan Auto Centra radnim danom od 7 do 15 sati, te u tom slučaju nema troška dostave.

Uvjeti povrata i reklamacije

Za ostvarivanje jednostranog raskida ovog ugovora potrebno je obavijestiti Prodavatelja o odluci o jednostranom raskidu ugovora prije iteka roka i to izjavom poslanom poštom, elektroničkom poštom ili telefaksom u kojoj je potrebno navesti:
Ime, prezime, adresu, broj telefona te adresu elektroničke pošte ili možete koristiti priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora.

Kupac ima pravo na povrat, odnosno zamjenu proizvoda u ovim slučajevima:

  • – ako je isporučena roba koja nije naručena,
  • – ako je isporučena roba koja ima grešku nastalu u proizvodnji,
  • – ako ima oštećenja na proizvodima,
  • – ako proizvod ne zadovoljava Vaše potrebe.

Kupljenu robu potrebno je vratiti najkasnije u roku od 14 dana od dana podnošenja jednostranog raskida ugovora.
Kupac sam snosi izravne troškove povrata robe, prema čl. 77, st. 2. Zakona o zaštiti potrošača.

OBRAZAC ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

ZAKONI O ZAŠTITI POTROŠAČA

Reklamacija

Svi artikli kupljeni kod Prodavatelja garancijom su pokriveni određeni vremenski period. Unutar tog perioda sve garancije će biti riješene u Vašu korist bilo popravkom, zamjenom novim artiklom ili u krajnjem slučaju povratom novca.

Izjava o zaštiti privatnosti

Prodavatelj se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici OKTAN AUTO CENTAR  i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Izjava o zaštiti prikupljanja osobnih podataka i njihvu korištenju

Jamčimo Vam da Vašu e-mail adresu i ostale podatke ne dajemo trećim pravnim i fizičkim osobama na raspolaganje bez Vašeg pristanka, jer je to protivno našoj politici o privatnosti. Tražimo Vaše posebno dopuštenje ako želite da Vas kontaktiramo glede specijalnih ponuda i akcija. Od navedenog se izuzima uvid od strane ovlaštenih službi izvršne državne vlasti Republike Hrvatske, za potrebe istražnih radnji temeljem valjanog sudskog naloga.
Prodavatelj ne odgovara za slučajnu pogrešku ili pogrešku zbog više sile, ili drugih objektivnih okolnosti kojima se uzrokuje slučajno kršenje zajamčene zaštite Vaših podataka, ali jamči da će pogreška biti otklonjena, ukoliko je to moguće, čim prije.

Sigurnost i zaštita podataka

Prodavatelj se obvezuje da će čuvati privatnost svih svojih kupaca.

Prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i informiramo kupce o načinu njihova korištenja. Redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Prodavatelja i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Registracija

Za kupovinu se nije potrebno registrirati.
Kako bi smo mogli obraditi Vašu narudžbu potrebno je popuniti obrazac sa osnovnim podacima.

Ukoliko ne želite svaki put unositi podatke možete se registrirati unosom osnovnih podataka kod prve registracije.
Za prijavu potrebno je odabrati poveznicu Prijava
U slučaju da ste zaboravili lozinku, potrebno je odabrati.”Izgubili ste lozinku?”

Obavijest o načinu podnošenja pisanog prigovora potrošača

Temeljem članka 10. Zakona o zaštiti potrošača NN 41/14. i 110/15. trgovac je dužan potrošačima omogućiti podnošenje pisanih prigovora, bilo u prodajnom prostoru ili putem pošte, telefaks uređaja ili elektroničke pošte, te na njih odgovoriti u roku od 15 dana od dana zaprimljenog prigovora.

OBAVIJEST O NAČINU PODNOŠENJA PISANOG PRIGOVORA POTROŠAČA

Sukladno čl. 10. Zakona o zaštiti potrošača NN.41/14. i 110/15. obavještavamo potrošače da prigovor na kvalitetu naših usluga ili proizvoda mogu dostaviti osobno u našim poslovnim prostorijama, te ćemo bez odgađanja pisanim putem potvrditi primitak istog, ili u pisanom obliku putem pošte na adresu:

Oktan Auto Centar
Ulica 104. brigade HV 33, 42240 Ivanec
ili na fax broj: 042 781 143
odnosno na e-mail adresu: oktanautocentar@yahoo.com  info@oktan-ac.hr

Odgovor na Vaš prigovor dat ćemo u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora.

Sakupljanje bodova prilikom kupovine

Za svaku kupovinu dobivate određen broj bodova.
Bodove možete skupljati ako ste registrirani i prijavljeni prilikom kupovine.
Registrirati se možete prilikom prve kupnje.
Nakon što sakupite određeni broj bodova dobivate online kupon za popust.
Popust ovisi o broju sakupljenih bodova.